SMART TananyagPiac 2.0, a digitális kincsesbánya

Fedezze fel a SMART TananyagPiac portálunkat a www.tananyagpiac.hu oldalon és tekintse meg a több száz SMART Notebook oktatói szoftverben készült, ingyenesen letölthető óravázlatot és oktatási forrásanyagot, amelyet a magyarországi SMART közösség pedagógusai készítettek mindennapi IKT tapasztalataik alapján.

A csatlakozást követően egyszerűen kereshet a feltöltött forrásanyagok között kulcsszó, tantárgy, életkor vagy fájltípus alapján, amelyek egy kattintással letölthetők vagy azonnal megtekinthetők a SMART Notebook Express webes alkalmazás segítségével.

Kapcsolatba léphet a környezetében vagy az ország bármely pontján tartózkodó kollégájával és megoszthatják egymással óravázlataikat, ötleteiket, tapasztalataikat és élményeiket.

A magyarországi igények teljes körű kiszolgálása

Pontosan két évvel az elindulása után megújul a SMART TananyagPiac, amely rengeteg újdonsággal és továbbfejlesztett funkcióval várja a SMART felhasználókat. Már csatlakozás nélkül is lehetőség van a feltöltött anyagok közötti keresésre, és csak akkor van szükség regisztrációra, ha a megtalált forrásanyagot a pedagógus szeretné letölteni. Gyorsan és egyszerűen finomítható a keresés a kulcsszó, tantárgy, életkor és a fájltípus szűrők alkalmazásával. Minden feltöltött forrásanyag rövid leírást is tartalmaz, így még a letöltés előtt átfogó kép kapható annak tartalmáról és célcsoportjáról. A címkefelhő alkalmazásával a kiválasztott kulcsszóhoz tartozó összes forrásanyag egyetlen kattintással megjeleníthető.

Motiválja diákjait interaktív forrásokkal

A SMART TananyagPiac egy hatalmas virtuális könyvtárként minden olyan forrásanyagot tartalmaz, amelyre az oktatás során szükség lehet. A több száz, magyarországi tantervhez szervesen illeszkedő, magyarországi pedagógusok által készített SMART Notebook tananyagok és óravázlatok, illetve SMART Response kérdéssorok anélkül is megtekinthetők, hogy a számítógépére fel lenne telepítve a SMART Notebook oktatói szoftver. A megoldást a SMART Notebook Express webes alkalmazás jelenti.

Lépjen kapcsolatba kollégáival

A regisztráció egyszerűen és gyorsan elvégezhető, és természetesen ingyenes. Nem kell mást tennie, mint ellátogatni a SMART TananyagPiac oldalra és a Regisztráció gombra kattintani. A csatlakozást követően lehetőség nyílik a feltöltött forrásanyagok értékelésére, kommentelésére, illetve kapcsolatba léphet a közvetlen környezetében vagy az ország bármely pontján tartózkodó kollégájával és megoszthatják egymással óravázlataikat, ötleteiket, tapasztalataikat és élményeiket.

Ossza meg anyagait másokkal

A megújult SMART TananyagPiac a regisztráció után lehetőséget biztosít saját tananyagok és óravázlatok feltöltésére. A feltöltött forrásanyagokat még azok a kollégái is megtekinthetik a SMART Notebook Express webes alkalmazás segítségével, akinek nincs az iskolájukban SMART Board interaktív tábla vagy nincs a számítógépükre feltelepítve a SMART Notebook oktatói szoftver. Mivel a webes alkalmazás online elérhető, így a tanulók és a szüleik bárhonnan megtekinthetik a SMART Notebook fájlokat, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszert használnak.