SMART Notebook oktatói szoftver

A SMART Notebook oktatói szoftver egyetlen számítógépes alkalmazásban foglalja össze a dinamikus óravázlatok létrehozásához, illetve az interaktív tanórák megszervezéséhez és megtartásához szükséges funkciók széles palettáját. A többszörösen díjnyertes oktatói szoftver a tartalom-létrehozó funkciók hosszú sorát tartalmazza, illetve hozzáférést biztosít minden olyan oktatási forrásanyaghoz, amelyre a gyakorlat-orientált oktatás során szüksége lehet. A SMART Notebook oktatói szoftver segítségével minden szükséges eszköz és interaktív tartalom a kisujjában lesz, így életre kelnek a tanórák.

Életre kelnek a tanórák

A SMART Notebook oktatói szoftver egy pedagógusbarát, könnyen használható számítógépes alkalmazás, aminek segítségével olyan interaktív tanórákat tarthat, amelyek lekötik a tanulók figyelmét és fenntartják érdeklődésüket az egész órán. A szoftver kreatív kialakításának köszönhetően egyszerűen hozhat létre óravázlatokat, tananyagokat, amelyek aztán újra és újra felhasználhatók.

A szoftver lehetővé teszi képek, videók, témák és Flash objektumok beillesztését a SMART Notebook oldalba közvetlen a Galéria-alapkellékek gyűjteményből, vagy akár a saját fájlok közül. A szoftver különböző funkcióinak köszönhetően, úgymint alakzat-felismerés, objektum-animáció, varázstoll vagy a SMART Felvevő, igazán hihetetlen és különleges felhasználói élményt nyújthat tanulóinak.

A SMART Notebook oktatói szoftver interaktív eszközök hosszú sorát és egy kategorizált, több ezer oktatási segédanyagból álló galériát tartalmaz, amelynek köszönhetően életre kelnek a tanórák. A SMART Notebook oktatói szoftver és a SMART Board interaktív tábla együttes használatával szemléletesebbé, gyakorlat-orientálttá és interaktívvá válik az oktatás.

Engedje szabadjára a kreativitást

Az óravázlatok elkészítése annyira egyszerű a SMART Notebook oktatói szoftver segítségével, hogy több ideje és energiája marad olyan érdekes és motiváló eszközök hozzáadásához, amelyek segítik a szemléltetést és a megértést. Az egyszerű felhasználói felületnek köszönhetően már az első használattól kezdve elkezdheti felépíteni saját tananyagait, vagy válogathat az előre elkészített sablonok és az interaktív feladatkészítő eszköztár nyújtotta lehetőségei közül. A SMART Notebook oktatói szoftver segít összehangolni a tartalmakat, a kreatív ötleteket és az interaktivitást, így élvezetes és motiváló tanórák tarthatók.

Dinamikus tanórák

A SMART Notebook oktatói szoftver tanórai alkalmazásával lendületessé, dinamikussá és interaktívvá válnak a tanórák, mivel a szoftver segítségével a különféle multimédiás tartalmak, úgymint videók, hanganyagok, képek és Flash animációk gyorsan és egyszerűen beilleszthetők a SMART Notebook oldalba.

Mostantól kezdve a szoftver még természetesebb felhasználói élményt biztosít a 800-as sorozatú SMART Board interaktív táblák biztosította multitouch sajátosságnak köszönhetően. Egyszerre két felhasználó dolgozhat az interaktív tábla teljes munkafelületén az ujjaik, a tenyerük vagy a tollak segítségével, miközben többujjas kézmozdulatok segítségével nagyíthatják-kicsinyíthetik, forgathatják vagy éppen eldobhatják a különböző objektumokat.

Ennek eredményeként a tanulók jobban teljesítenek, több információt képesek megjegyezni és közben a legfontosabb készségeik és képességeik is fejlődnek. A SMART Notebook oktatói szoftver előnyeit megsokszorozhatja a SMART Notebook SE tanulói szoftver használatával, amely kifejezetten a diákok igényeihez lett alakítva.

Az óravázlatok nélkülözhetetlen elemei

Fedezze fel az ingyenes, előre elkészített oktatási forrásanyagok hosszú sorát a SMART TananyagPiac weboldalon. Az online közösség egyszerűbbé teszi a pedagógusok számára a különböző tantárgyakhoz kapcsolódó forrásanyagok gyors keresését, értékelését, letöltését és megosztását. Kapcsolatba léphetnek a környezetükben vagy a világ bármely pontján tartózkodó kollégáikkal és megoszthatják egymással óravázlataikat, ötleteiket, tapasztalataikat és élményeiket. A SMART TananyagPiac hatalmas adatbázisa SMART Notebook tanórai feladatokat és SMART Response kérdéssorokat tartalmaz, melyek mind az oktatás támogatását, illetve a tanulás különlegessé válását hivatottak megvalósítani.

Amennyiben saját SMART Notebook anyagait szeretné megosztani kollégáival, úgy a SMART Notebook Express webes alkalmazást ajánljuk a figyelmébe. A SMART Notebook oktatói szoftver egyszerűsített, online változataként a SMART Notebook Express lehetőséget biztosít arra, hogy a pedagógusok bárhol, bármikor megnyissák, szerkesszék és közzétegyék a SMART Notebook oktatói szoftverben készített anyagaikat.

Egyszerűsített felügyelet

A SMART Notebook oktatói szoftver egyszerűen telepíthető és felügyelhető a teljes iskolai hálózaton keresztül a rendszergazdák számára kifejlesztett hálózati telepítő-alkalmazás segítségével. A szoftver beépített vagyontárgy-kezelő moduljának segítségével az iskola IT csapata nyomon követheti, hogy az iskolában megtalálható SMART termékeket pontosan mennyi ideig használták. Emellett a szoftver számos, testreszabható eszközt és funkciót kínál, amelyek mindennapos alkalmazásával még hatékonyabbá és nyomon követhetőbbé tehető az IT adminisztráció.

Más termékekkel való tökéletes együttműködés

A SMART Notebook oktatói szoftver a SMART interaktív oktatástechnikai termékek alapeleme. Ha egyszer megtanulta az oktatói szoftver készség szintű alkalmazását, úgy bármikor könnyedén beépítheti a többi SMART termék használatát a mindennapi tanulás-tanítási folyamatokba. A SMART Response interaktív feleltető- és szavazórendszer segítségével felmérések illeszthetők be a SMART Notebook tananyagba, vagy a SMART dokumentum kamerával valós időben jeleníthetők meg a kamera alatt elhelyezett tárgyak képe az interaktív táblán, amelyek a későbbi felhasználás érdekében egy gombnyomással el is menthetők a szoftverbe. A SMART Notebook oktatói szoftver a SMART Classroom Suite, osztálytermi szoftvercsomag egyik alappillére, emellett a használata kiegészíthető további SMART szoftverekkel.

Multitouch

Multitouch támogatás

Hozza ki a legtöbbet a 800-as sorozatú SMART Board interaktív táblákból. Egyidejűleg két felhasználó írhat, törölhet és mozgathat objektumokat az interaktív tábla teljes felületén - mindehhez nincs szükség semmilyen speciális eszközre vagy üzemmód-átváltásra.

Kézmozdulatokkal történő többujjas vezérlés

A 800-as sorozatú SMART Board interaktív táblák képesek értelmezni a Microsoft Windows 7 és a Mac Snow Leopard operációs rendszerek által támogatott egyszerű kézmozdulatokat, úgymint az eldobás, a forgatás, a kicsinyítés-nagyítás vagy a léptetés. A 600-as sorozatú SMART Board interaktív táblák továbbra is az egyujjas kézmozdulatokat képesek kezelni.

Jobb egér kattintás

A 800-as sorozat esetén a jobb egérgombbal történő kattintás két egymás utáni egyszerű táblaérintéssel megvalósítható.

Létrehozás

Témák

A SMART Notebook oktatói szoftverben lehetőség nyílik saját stílusú oldalak létrehozására, amelyeknél beállítható a betűtípus, a háttér színe vagy egy háttérkép. Az elkészített stílus hozzárendelhető az összes oldalhoz, vagy akár csak egy oldalhoz.

Igazítás segédvonalhoz

A funkciónak köszönhetően más objektumokhoz, vagy akár az oldal függőleges és vízszintes középvonalához is igazíthatók a SMART Notebook oldalon található objektumok. Alaphelyzetben nem aktív beállítás, használat előtt be kell kapcsolni.

Oldalak csoportosítása

Csoportokba szervezhetők egy adott SMART Notebook fájl oldalai. Lehetőség nyílik az oldalak csoportok közötti áthelyezésére, új oldalt hozzáadni a csoporthoz és gyorsan megjeleníteni egy adott csoportot az Oldalrendezőben.

Pipetta

A számítógép képernyőjén megjelenő színek közül bármelyik szín kiválasztható és beállítható a körvonal színének vagy az objektumok kitöltő színének.

Kitöltési hatások

Alakzatok kitöltéséhez vagy a háttér beállításához az egyenletes, a színátmenetes, a minta- vagy a képkitöltés funkciók bármelyike használható.

Kitöltő eszköz

A kitöltő eszköz segítségével bármilyen alakzat kitölthető a legutolsóként használt kitöltési hatással.

Beszúrás funkció

Az oktatói szoftver segítségével lehetőség nyílik képek, videók, alakzatok, hivatkozások, Flash fájlok, szövegek és hangok beillesztésére a SMART Notebook oldalba. Minden beillesztett objektum tovább szerkeszthető és manipulálható.

Továbbfejlesztett virtuális nyomtató

A SMART Notebook Document Writer egy olyan virtuális nyomtató, amely segítségével bármilyen számítógépes alkalmazásból lehetőség nyílik a SMART Notebook oktatói szoftverbe történő nyomtatásra. A virtuálisan kinyomtatott anyagok - szövegek, hivatkozások, stb. - tovább szerkeszthetőek az oktatói szoftverben.

Speciális betűbeállítások és tudományos jelölések

Lehetőség nyílik a szövegek speciális formázására (igazítás, szövegirány, alsó vagy felső index, stb.), illetve a tudományos szimbólumok és jelölések használatára.

Rajzeszközök

A rajzeszközök széles palettája segítségével egyenesek, alakzatok, szaggatott és pontvonalak, körívek és különböző stílusú szabadkézi objektumok hozhatók létre.

Vízszintes eszköztár elhelyezés

A használni kívánt eszköz ikonjára kattintva egy vízszintes menüben jelennek meg a további választási lehetőségek, amelyek egészen addig láthatóak maradnak, amíg az eszköz használata be nem fejeződik, így nincs legördülő menü, amely kitakarná a SMART Notebook oldal tartalmát.

Multimédiás fájlok

A különféle multimédiás fájlok, úgymint hangok, videók, Flash animációk egyszerűen beilleszthetők a SMART Notebook oldalba, vagy a könnyebb hozzáférés érdekében eltárolhatók a szoftver galériájában. Rájegyzetelhet bármely animációra vagy videóra, és akár a kézírást is felismertetheti szöveges objektummá.

Automatikus helyesírás-ellenőrzés

A szöveges objektumok és dokumentumok helyesírása gyorsan és egyszerűen leellenőrizhető a beépített helyesírás-ellenőrző alkalmazásával. Az automatikus helyesírás-ellenőrző funkció a szöveges objektumok szerkesztő módjában kapcsolható be és 12 különböző nyelven érhető el.

Táblázat

A SMART Notebook oktatói szoftver eszköztárán megtalálható funkció segítségével olyan táblázatok hozhatók létre, amelyek celláiba bármilyen szöveges objektum vagy kép egyszerűen beilleszthető. További cellák hozzáadásával vagy törlésével, illetve a cellák egyesítésével vagy felosztásával bármilyen egyedi táblázat készíthető. A cellaárnyékolás funkció használatával a táblázat bármely cellájának tartalma kitakarható, majd újra láthatóvá tehető.

SMART Response kérdéssorok

A SMART Response kérdéssorok közvetlenül beilleszthetők a SMART Notebook fájlba anélkül, hogy SMART Response interaktív feleltető- és szavazórendszerrel rendelkezne.

Tanítás

Varázstoll

A varázstoll egy olyan eszköz, amellyel három különböző funkció - reflektorfény, nagyító és 10 másodperc után elpárolgó tinta - érhető el közvetlenül a SMART Notebook oktatói szoftverben. A nagyító előhívásához négyszöget, a reflektorfény aktiválásához kört vagy ellipszist kell rajzolni a Varázstoll segítségével, míg a folyóírással írt megjegyzések 10 másodperc után egyszerűen elpárolognak az oldalról.

Objektum-animáció

A különféle animációs hatások (elhalványulás, előtűnés, beúszás, forgás, stb.) alkalmazásával életre kelnek a SMART Notebook oktatói szoftverben létrehozott objektumok.

Alakzat-felismerő toll

A SMART Notebook oktatói szoftver felismeri, illetve szabályossá alakítja a szabadkézzel rajzolt alakzatokat.

Alakzat-felismerés

A szabadkézzel rajzolt kör, négyzet, háromszög vagy más alakzat utólag is gyorsan tökéletesíthető az objektum legördülő menüjében található Alakzat felismerése menüpont kiválasztásával.

Oldalfelvevő

Az új fogalmak tanítása közben minden egyes lépés felvehető az Oldalfelvevő funkció segítségével. A lejátszás során a diákok a képernyőn látott műveleteket folyamatában tekinthetik meg újra.

Továbbfejlesztett SMART Felvevő

A képernyőn látható minden esemény felvehető - akár hanggal együtt is, és elmenthető *.avi vagy *.wmv formátumú fájlba. A felvételhez vízjel is adható, ami lehet tetszőleges kép vagy szöveg, illetve dátum- és időbélyegző.

Prezentációs szövegkiemelő eszköz

A szövegkiemelő toll segítségével az előadásból kiemelhetők a fontosabb részek, és az egyenesnek szánt szabadkézi kiemelést a program automatikusan kiegyenesíti.

Valamennyi SMART eszköz zárolása

A SMART Board interaktív tábla, a SMART Slate vezeték nélküli palatábla és a SMART Podium interaktív megjelenítő zárolásának köszönhetően megakadályozható, hogy a diákok megzavarják a tanóra menetét, vagy megváltoztassák a lecke anyagát.

Hanganyag beszúrása

A SMART Notebook oktatói szoftver alkalmas hangok rögzítésére is, amelyek közvetlenül hozzárendelhetők az objektumokhoz. A híres beszédek, versek, hangszerek és állathangok mellett rengeteg további hanganyag található a Galériában.

Beépített SMART Videó Lejátszó

A SMART Notebook oldalba beillesztett videók átméretezhetők és mozgathatók. Továbbá lehetőség nyílik a digitális tinta segítségével jegyzeteket elhelyezni közvetlenül a videofelvételen.

Kétoldalas megjelenítés

A funkció használatával lehetőség nyílik két SMART Notebook oldal egymás melletti, osztott képernyőn történő megjelenítésére. A két oldal közül az egyik rögzíthető, amely így az oldalléptetés során mindig látható marad.

Nyújtózkodás nélküli munka

Az alacsonyabb diákok nyújtózkodás nélkül dolgozhatnak a SMART Board interaktív tábla mellett, mivel az eszköztár helyzete a képernyő alsó részéhez is igazítható.

Teljes képernyős megjelenítés

A menüsor, az eszköztár és az oldalsó fülek elrejtésével nagyobb interaktív munkaterület hozható létre. Ebben az üzemmódban egy lebegő eszköztár segítségével lehet a SMART Notebook oldalak közötti navigációt megoldani.

Képernyő-árnyékolás

A képernyő-árnyékolás funkció alkalmazásával a SMART Notebook oldalon elhelyezett tartalmak pontról pontra eltakarhatók, illetve felfedhetők.

Magyar nyelvű kézírás-felismerés

A digitális tintával, illetve a kalligrafikus tollal elhelyezett jegyzetek egy kattintással szöveggé alakíthatók a kézírás-felismerés funkció segítségével. A SMART Notebook oktatói szoftver az összes speciális magyar karaktert képes felismerni az Á betűtől egészen a hosszú Ű betűig.

Szervezés

Rendszergazda eszköztár

Az Install Manager programnak köszönhetően a hálózatba kötött számítógépekre egyszerűen telepíthető a SMART Notebook oktatói szoftver, emellett a szoftver vagyontárgy-kezelő modulja az összes SMART termék állapotát és teljesítményét figyeli.

Tulajdonságok fül

Az objektumok vonalstílusának, kitöltési hatásainak és animálási tulajdonságainak megváltoztatásához a Tulajdonságok fül használható, amely minden beállítási lehetőséget egy könnyen elérhető helyen foglal össze.

Üdvözlő központ

Az Üdvözlő központ a SMART Notebook oktatói szoftver első indításakor jelenik meg és segítségével azonnal hozzáférhetővé válnak különféle támogatási lehetőségek. A gyorsindítás menüpont segítségével azonnal egy üres SMART Notebook oldal hozható létre, vagy megnyitható egy már korábban létrehozott fájl, míg az eszközök menüpontban a leggyakrabban használt SMART eszközök és funkciók érhetők el. A súgó/támogatás menüpontból pedig közvetlenül elindítható a magyar nyelvű online súgó.

Időzített mentés

Beállítható, hogy a SMART Notebook oktatói szoftver automatikusan elmentse a változásokat minden alkalommal, amikor új oldalra lép. Továbbá lehetőség van a dokumentum egy, öt, tizenöt vagy harminc percenkénti automatikus mentésére is.

Nyelvi beállítások

A SMART Notebook oktatói szoftver felhasználói felületének nyelve több mint 45 különféle nyelvre beállítható, természetesen magyar nyelvre is. Továbbá a szoftver galériájának a nyelve, illetve a kézírás-felismerés nyelve is beállítható magyarra.

Teljesen áttetsző objektumok

A SMART Notebook oktatói szoftverben lehetőség nyílik az objektumok vagy a digitális tintával létrehozott jegyzetek áttetszőségét teljesen áttetszőre állítani.

Digitális tintaréteg

A számítógép asztala egy teljesen áttetsző réteg létrehozásával SMART Notebook oldallá alakítható, amely a munka befejezését követően egy gombnyomással rögzíthető a SMART Notebook oktatói szoftverbe.

Keresőlámpa (kizárólag Mac funkció)

A keresőlámpa segítségével gyorsan és egyszerűen kereshet a SMART Notebook oldalon elhelyezett szöveges objektumokban.

Oldallapozás (kizárólag Mac funkció)

Az oldallapozás effektus alkalmazásával úgy léptethetők a SMART Notebook oldalak, mintha csak egy könyvet lapozna.

Sokoldalú objektum manipuláció

A létrehozott, a digitális tollal leírt vagy a galériából hozzáadott objektumok rengeteg paraméter szerint manipulálhatók. Megváltoztatható egy objektum színe, áttetszősége vagy mérete. Hivatkozás rendelhető az objektumokhoz, amelyek az Internetre, másik SMART Notebook oldalra vagy a számítógép egy adott dokumentumára mutatnak. A SMART Notebook oldalon elhelyezett összes hivatkozás egy kattintással megjeleníthető a Nézet menüben található "Az összes hivatkozás megjelenítése" opció segítségével.

Oldalrendező

Az Oldalrendező használatával előnézeti képekben jeleníthetők meg a SMART Notebook fájl oldalai, míg a miniatűr oldalak ide-oda húzogatásával egyszerűen átrendezhető a bemutató.

Gyors eszközelérés

A SMART Notebook oktatói szoftver eszköztárából egy kattintással kiválasztható a használni kívánt funkció, majd a vízszintesen megjelenő eszközsorból még egy kattintással megadható a kívánt tulajdonságokkal rendelkező eszköz.

Képernyő-billentyűzet

A képernyő-billentyűzet segítségével bármely alkalmazásba lehetőség nyílik szövegek, számok vagy szimbólumok bevitelére közvetlenül az interaktív tábla mellől. A billentyűzet átméretezhető, beállítható az áttetszősége és átállítható a felhasználói felülete a különböző típusú beviteli formák szerint.

Fájlok exportálása

A SMART Notebook fájlok elmenthetők *.ppt, *.pdf vagy *.html formátumú fájlokként, míg a könnyebb megosztás érdekében a SMART Notebook oldalak *.png, *.jpeg, *.gif vagy *.bmp képekként is exportálhatók.

Tablet PC támogatás

A SMART Notebook oktatói szoftver mobilizálható a kiemelt tablet PC támogatásnak köszönhetően.

Eszköztár testreszabása

A leggyakrabban használt eszközök és funkciók egyszerűen elhelyezhetők ikonként a SMART Notebook oktatói szoftver eszköztárán. A SMART Notebook eszköztár könnyedén átmozgatható a képernyő alsó részéhez, így az alacsonyabb felhasználók is gond és nyújtózkodás nélkül használhatják a szoftvert.

Egy kattintással előhívható fülek

Az oldalsó menüben található fülek (Oldalrendező fül, Galéria fül, Mellékletek fül és Tulajdonságok fül) között egyszerűen és gyorsan megvalósítható az átváltás.

Forrásanyagok

SMART TananyagPiac

A SMART TananyagPiac kizárólag a SMART Notebook oktatói szoftverben készült anyagokat gyűjti össze, amelyet a magyarországi SMART közösség pedagógusai készítettek mindennapi IKT tapasztalataik alapján. A weboldal egy egyszerű internetes regisztráció után teljesen ingyenesen elérhető, ahol a legegyszerűbb ötletektől a legprofesszionálisabb interaktív tananyagokig, mindent egy helyen talál meg.

SMART Exchange online közösség

Fedezze fel a SMART Exchange weboldalt, ami a magyarországi SMART TananyagPiac nagytestvére. A SMART Exchange oldalon lehetőség nyílik kulcsszó, tantárgy vagy életkor alapján keresni a több mint 40.000 ingyenesen letölthető forrásanyag között és mindehhez minimális angol nyelvtudásra van szükség.

Galéria-alapkellékek

A SMART Notebook oktatói szoftver legtöbb forrásanyagot tartalmazó gyűjteménye a Galéria-alapkellékek, amely alkalmazásával a tanárok egyszerűen építhetik fel interaktív óravázlataikat. A gyűjtemény több mint 6700 eleme gyorsan beilleszthető bármilyen tananyagba, ezáltal vizuális, gyakorlati tudást biztosít a diákoknak. Képeket, hangokat, videókat, animációkat, háttereket és témákat, Flash objektumokat találunk minden témában, amelyekhez könnyen hozzáférünk a SMART Notebook oktatói szoftver galériájából.

Saját tartalom

Más számítógépes alkalmazásokból kimásolt vagy kifényképezett képek, illusztrációk, fényképek és animált *.gif fájlok eltárolhatók a SMART Notebook oktatói szoftver saját tartalom mappájában, amelyek bármikor közvetlenül beilleszthetők a SMART Notebook oldalba. Gyakorlatilag egy saját forrásanyagokból felépített, saját galéria hozható létre.

Megosztott tartalom

Lehetőség nyílik a SMART Notebook oktatói szoftver galériájában egy, a belső iskolai hálózaton megosztott könyvtár tartalmának közzétételére. A megosztott tartalom mappában található elemek rendszergazdai jogok nélkül módosíthatók, illetve egyszerűen beilleszthetők a SMART Notebook oldalba.

Interaktív feladatkészítő eszköztár

A SMART által kifejlesztett interaktív feladatkészítő eszköztár testreszabható eszközökkel és sablonokkal biztosítja, hogy a tanárok professzionális és megnyerő tananyagokat készíthessenek. A pedagógusok a meglévő sablonok segítségével szójátékokat, interaktív vetélkedőket és feladatokat hozhatnak létre, vagy a multimédiás Flash eszközök alkalmazásával interaktívvá "varázsolhatják" leckéiket. Az eszköztár minden olyan szükséges forrásanyagot tartalmaz, amellyel könnyen fejleszthetik saját tanórai feladataikat.

SMART mintagaléria

A SMART mintagaléria a Galéria-alapkellékek gyűjtemény legjobb 50 képét, videóját, hanganyagát és Flash animációját tartalmazza. Térképek, történelmi személyek képei, tudományos diagramok és további szemléltető anyagok illeszthetők be a SMART Notebook tananyagba.

SDT animációs galéria

Az SDT animációs galéria a magyarországi tartalomfejlesztés eredményeként, kísérleti jelleggel lett létrehozva. A SMART Notebook oktatói szoftver galériájába beépülő kollekció a Sulinet Digitális Tudásbázisban (SDT) található fizika és történelem témájú animációk válogatott gyűjteménye. Előnyei abban rejlenek, hogy az animációk lejátszásához nincs szükség Internet kapcsolatra, kulcsszavak alapján gyors keresést tesz lehetővé, egyszerűen beilleszthetők a SMART Notebook oldalra.
Szoftverek, dokumentációk és terméktámogatás
SMART Notebook oktatói szoftver - termékadatlap
Formátum: PDF fájl
Nyelv: angol
Méret: 233,2 KB
SMART Notebook oktatói szoftver - felhasználói kézikönyv
Formátum: PDF fájl
Nyelv: magyar
Méret: 1,3 MB
SMART Notebook oktatói szoftver - online súgó
Formátum: HTML oldal
Nyelv: magyar
Méret: -

Táblázatok létrehozása

A SMART Notebook oktatói szoftver eszköztárán megtalálható funkció segítségével olyan táblázatok hozhatók létre, amelyek celláiba bármilyen szöveges objektum vagy kép egyszerűen beilleszthető.

Az objektum-animáció alkalmazása

A különféle animációs hatások (elhalványulás, előtűnés, beúszás, forgás, stb.) alkalmazásával életre kelnek a SMART Notebook oktatói szoftverben létrehozott objektumok.

Témák létrehozása

A SMART Notebook oktatói szoftverben lehetőség nyílik saját stílusú oldalak létrehozására, amelyeknél beállítható a betűtípus, a háttér színe vagy egy háttérkép. Az elkészített stílus hozzárendelhető az összes oldalhoz, vagy akár csak egy oldalhoz.

Varázstoll használata

A varázstoll egy olyan eszköz, amellyel három különböző funkció - reflektorfény, nagyító és 10 másodperc után elpárolgó tinta - érhető el közvetlenül a SMART Notebook oktatói szoftverben.

Alakzat-felismerés és alakzat-felismerő toll

A SMART Notebook oktatói szoftver felismeri, illetve szabályossá alakítja a szabadkézzel rajzolt alakzatokat. A szabadkézzel rajzolt kör, négyzet, háromszög vagy más alakzat utólag is gyorsan tökéletesíthető az objektum legördülő menüjében található Alakzat felismerése menüpont kiválasztásával.

A tanulás szeretete - Neked ki volt a kedvenc tanárod?

Tekintse meg "A tanulás szeretete - Neked ki volt a kedvenc tanárod?" kisfilmünket és gondoljon vissza, Önnek ki volt a kedvenc pedagógusa. Szánjon rá egy percet, megéri...

A varázslatos osztályterem

Tekintse meg "A varázslatos osztályterem" videónkat és tapasztalja meg, hogy a SMART Board interaktív táblák használatával milyen varázslatos élménnyé válik a tanulás.